2014-03-03%2018.23.31-normal.jpg

½ l maitoa

1-1½ palaa hiivaa

9-13 dl Helsingin Myllyn Myllärin sämpyläjauhoja

75g margariinia tai öljyä

1tl suolaa

3rkl siirappia tai sokeria

n. 2dl porkkanaraastetta


Lämmitä maito kädenlämpöiseksi, lisää hiiva. SItten muuta ainekset, jauhot hyvin vatkaten vähän kerrallaan. Anna taikinan kohota liinan alla. Nostele leivinpaperille kasoja, ruokalusikat sopii siihen hommaan hyvin ja anna kohota.

Paista 200-225 n. 10-15 min, kunnes sämpylät ovat kauniin kullanruskeita.

Ohje on Mummin peruja, joten en "alkuperää" tiedä, liekö jostain lehdestä aikoinaan poiminut, kun ihan lapsuudessakin ollaan näitä jo mussutettu.2014-03-03%2018.23.37-normal.jpg

Ja kyllä, niiden kuuluu olla valmiina lättäniä :)