½ l maitoa
1-1½ palaa hiivaa
9-13 dl Helsingin Myllyn Myllärin sämpyläjauhoja
75g margariinia tai öljyä
1tl suolaa
3rkl siirappia tai sokeria
n. 2dl porkkanaraastetta
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi, lisää hiiva. SItten muuta ainekset, jauhot hyvin vatkaten vähän kerrallaan. Anna taikinan kohota liinan alla. Nostele leivinpaperille kasoja, ruokalusikat sopii siihen hommaan hyvin ja anna kohota.
Paista 200-225 n. 10-15 min, kunnes sämpylät ovat kauniin kullanruskeita.
Ohje on Mummin peruja, joten en "alkuperää" tiedä, liekö jostain lehdestä aikoinaan poiminut, kun ihan lapsuudessakin ollaan näitä jo mussutettu.
Ja kyllä, niiden kuuluu olla valmiina lättäniä :)
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.