Parasta lasagnea ikinä! Ja ei ole edes seuraavina päivinä kuivahtanutta syötävää :)2014-04-06%2011.42.58-normal.jpgLasagnelevypaketin pohjalta olen suurinpiirtein kastikkeet tehnyt, lähinnä juustokastikkeen. Siitäkin olen jättänyt muskotin pois ja laittanut oman mieleltymyksen mukaan vähän reippaammin mustapippuria.

Tomaattia 5kpl, viipaloi. Koskenlaskija perinteinen, pilkottuna.

Juustokastike

50g voita

5rkl vehnäjauhoja

8dl maitoa

½tl suolaa

1tl rouhittua mustapippuria

(1/4)tl muskottipähkinää

oman mieltymyksen mukaan juustoraastetta

 

Sulata rasva, lisää jauhot ja kiehauta. Lisää maito kahdessa erässä kokoajan sekoittaen. Keitä kastiketta hetki ja lisää  suola, mustapippuri ja juustoraastetta. Sekoittele kunnes juusto sulanut.

Jauhelihakastike

400-700g naudanjauhelihaa

2 sipulia

oman maun mukaan valkosipulia

2tlk yrttimaustettua tomaattimurskaa

1 lihaliemikuutio

purkki tomaattisosetta

1tl rouhittua mustapippuria

ripaus suolaa, paprikajauhetta 

 

Ruskista jauheliha ja hienonnetut sipulit. Mausta jauheliha (mustapippuri, suola, paprikajauhe). Lisää tomaattimurskat, tomaattipyre ja lihaliemikuutio. Anna hautua n. 10-15 min

 

Voitele pyrex vuoka (mahtuu siihen sopivasti). Pohjalle vähän kastikkeita, päälle kolme lasagnelevyä. Niiden päälle jälleen kastikkeita, viipaloitua tomaattia ja koskenlaskijaa. Toista sama vielä kaksikertaa ja päälimmäiseksi voi laittaa loput tomaatit ja koskenlaskijat jos niitä vielä on. Lopuksi juustoraastetta päälle ja uuniin n. 35-40 min. Anna vetäytyä hetki ja sitten syömään. Meillä on ainakin tykätty! :)2014-04-06%2011.53.47-normal.jpg

Parempaa kuvaa valmiista tuotoksesta ei valitettavasti ole, mutta lämpimästi suosittelen kokeilemaan!